Self Development

What are the benefits of reading books?

What are the benefits of reading books? Right now we are gonna talk about an important habit in our lives. Are you curious, what it is ?… (let me hear you whispering about the answer)… Yes, that’s right, “reading books”. Reading books is an activity which would bring a lot of changes in our lives. Why? Here are the reasons, according to the Academic Associates Prince George and Inspiration Boost:  Reading is important because it develops the mind. The mind…

0
Read More

Bagaimana Mendapatkan Uang Tambahan Untuk Mahasiswa ?

Bagaimana Mendapatkan Uang Tambahan Untuk Mahasiswa ? Pada zaman yang modern ini, kita sebagai anak muda smemiliki banyak kebutuhan maupun itu yang perlu ataupun tidak perlu, bener ga? Untuk mendapatkan barang yang kita inginkan atau memenuhi kebutuhan mendesak, of course we need something, tau ga apa? Yes, that’s right “MONEY” atau “Uang”, sangat diperlukan untuk memenuhi kebutuhan hidup kita. Gimana sih cara kita mendapatkan uang?  Let me tell you something, it’s really important. Untuk menghasilkan uang kita sebagai manusia harus…

0
Read More

Lima Manfaat yang Akan Kamu Dapatkan Dari Membaca

Membaca adalah salah satu kegiatan yang hampir setiap orang pernah melakukannya. Entah untuk memperkaya diri dengan berbagai informasi atau sekadar mengisi waktu luang. Bahkan, bagi beberapa orang membaca buku merupakan kegiatan wajib di sela-sela rutinitas mereka. Apakah kamu termasuk orang yang gemar membaca? Kalau iya, beruntung banget nih! Karena ternyata banyak banget lho yang akan kamu dapatkan dari membaca buku. Seperti pepatah yang mengatakan bahwa, “Buku adalah jendela dunia”. Berikut manfaat yang akan kamu dapatkan dari membaca: 1. Menambah Wawasan…

0
Read More

The Types of Books to Help Overcoming Your Anxiety

References

Rooij, Sanne van. and Stenson, Anaïs. What is Anxiety?. Retrieved on 4 May, 2019 from: https://www.anxiety.org/what-is-anxiety
Stress. 2018. Retrieved on 5 May, 2019 from: https://www.mentalhealth.org.uk/a-to-z/s/stress
Michaelis, Ben. November 15, 2011. 3 Ways Stress Can Help Beat Anxiety. Retrieved on 3 May, 2019 from: https://www.huffpost.com/entry/stress-beats-anxiety_b_962643
Ali, Shainna. March 27, 2018. Are Adult Coloring Books Actually Helpful?. Retrieved on 5 May, 2019 from: https://www.psychologytoday.com/us/blog/modern-mentality/201803/are-adult-coloring-books-actually-helpful
Kuciapiński, M.J., 2014. The therapeutic and educational properties of fairytale therapy in the early stages of children’s development. Pedagogika Rodziny. De Gruyter (a PDF of an e-journal). 77 – 93. Retrieved on 5 May, 2019 from: https://www.degruyter.com

0
Read More

Mulai Baca Buku, yuk!

Mulai Baca Buku, yuk! Buku adalah jendela dunia. Dari buku, kita bisa mendapatkan berbagai informasi tentang berbagai hal, karena buku dewasa ini memiliki banyak jenis, baik itu novel, komik, majalah, koran bahkan textbook atau buku pelajaran, yang asyik untuk dibaca. Kenapa, sih, buku asyik untuk dibaca? Karena buku apapun kini memiliki banyak genre juga yang bisa memberikan ilmu! Jangan salah, bahkan buku-buku ber-genre fiksi pun, bisa memberikan ilmu juga, lho! Biasanya berupa pesan moral, tapi ada juga buku dengan genre…

0
Read More

Pentingnya Mencintai Diri Sendiri

Pentingnya Mencintai Diri Sendiri Self love atau mencintai diri sendiri sering dianggap beberapa orang sebagai sifat egois ataupun narsis. Padahal sebenernya tidak, lho! Mencintai diri sendiri berarti sebuah pemahaman terhadap diri kita sendiri. Bagaimana kita menerima, mencintai, dan memperlakukan diri sendiri. Menerima serta mencintai secara utuh keaudaan fisik, psikologis dan spiritual kita. Dan selalu ingin memperlakukan diri sendiri dengan baik. Sedangkan, egois merupakan sikap mementingkan diri sendiri tanpa memikirkan orang lain. Tidak peduli apakah sikap atau perilaku kita dapat merugikan…

0
Read More

Scarcity Mindset: Why You Suck at Making Decisions even though You are Smart

Scarcity Mindset: Why You Suck at Making Decisions even though You are Smart  There are times when I really want to succeed, I end up feeling betrayed by myself. It seems I sabotage my own efforts. Usually, it goes like this… I am a mess if I don’t have enough time to finish work. I am more stressed about how little time I have and how much work I need to finish. As the consequences, some details of the work…

0
Read More

Want to be Successful? Be Brave, not Perfect

Want to be Successful? Be Brave, not Perfect On a Saturday morning, I opened my Twitter and one tweet caught my eyes. It was a live stream of Girls Who Code (non-profit organization working to close the gender gap in technology) discussion at New York Hall of Science. I tuned in because it involved an industry that I was about to get in, tech. Also, it featured the youngest woman ever to serve in the United States Congress, Representative Alexandria…

0
Read More

Confirmation Bias: Why the World is Polarized and How to Counter It

Confirmation Bias: Why the World is Polarized and How to Counter It *Read someone’s status or tweet which is not aligned with his/her belief* “Social media SUCKS! RIGHT?! They are full of toxic people who like to act like pundits, think they are the smartest person and other people are as dumb as a rock! Why are they so blind to the truth? It’s like facts are their kryptonite…” *Read a piece of article which counters his/her opinion* “This journalist…

0
Read More

How to Have a Healthier Relationship with Your Smartphone

How to Have a Healthier Relationship with Your Smartphone I thought my smartphone-armed-with-Internet was kind of my J.A.R.V.I.S. I was in control and it helped me to navigate the world. It turned out that I was the one out of control. There is no doubt that the smartphone can support our work and study, I managed it keep it that way for a while. However, I became too glued to my gadget. Unfortunately, many people nowadays are addicted to their…

0
Read More

© mentalization.id 2019